Οι γνώστες των Μετεώρων ξέρουν καλά ότι το φαγητό της περιοχής και η τοπική κουζίνα χαρακτηρίζεται από το άφθονο κρέας και τα ψάρια που υπάρχουν σε κάθε τρικαλινό τραπέζι. Κυνήγι, ποταμίσια ψάρια, πέστροφες και μπριάνες, πρασοτηγανιά, ψήτα σούβλας και σχάρας, είναι παραδοσιακά εδέσματα που όσο και να αντισταθείτε, ο πειρασμός τελικά θα σας νικήσει. Ανάμεσα στους μεζέδες της περιοχής, κυριαρχεί το κοκορέτσι, το κεμπάπ και το λουκάνικο με πράσο αλλά και οι βλάχικες πίτες. Θυμηθείτε να δοκιμάσετε τη χορτόπιτα, το παστό με καλαμποκάλευρο, τη φέτα, την κασάτα με το ζυμάρι ενώ ενδεχομένως να συγκινήσει τον ουρανίσκο σας η πέστροφα σε φρέσκο βούτυρο που σερβίρεται στα δίπλα χωριά. Αν βρεθείτε στα Μετέωρα σταματήστε στους πλανόδιους πωλητές να αγοράσετε μήλα, καρύδια και χαλβά Φαρσάλων ενώ σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνετε μια στάση σε ένα ζαχαροπλαστείο για να αγοράσετε τη σπάτουλα. Πρόκειται για μια καρυδόπιτα με κρέμα και αμύγδαλα, τη γεύση της οποίας θα θυμάστε καιρό μετά την επιστροφή στη βάση σας.\r
Τα Μετέωρα και η Καλαμπάκα όμως φημίζονται για τις παραδοσιακές τους πίτες, τη μπατζίνα, το ρυζόγαλο και το ζυμωμένο ψωμί που συνοδεύουν συχνά με ντόπιο μέλι ενώ ο επισκέπτης που θα βρεθεί εδώ θα απολαύσει ντόπιο κρασί και τσίπουρο. Το κέρασμα τσίπουρου εξάλλου σε αυτά τα λημέρια είναι ένδειξη φιλόξενου ανθρώπου και παράγεται σε μεγάλες ποσότητες απο τους ντόπιους παραγωγούς. Με ή χωρίς γλυκάνισο, θα σας μαγεύσει στα πασίγνωστα τσιπουράδικα της Καλαμπάκας.